Skydda huset mot rost

Tjenare bloggen! Nu vill jag komma med ett litet tips inför hösten och vintern, för det känns verkligen som att hösten redan har börjat smyga fram. Jag brukar förbereda mitt hus inför dessa årstider och idag vill jag prata lite mer om en speciell förberedelse man kan göra. Det är något som inte kräver mer än en målare, men som gör väldigt mycket för att bevara livslängden på vissa av husets delar. Jag pratar om rostskyddsmålning och det är en metod som kan användas på de mesta som är tillverkat av stål. Rostskyddsmålning är egentligen precis vad det låter som, man målar med en färg som ska skydda mot rost. Under de kommande månaderna så är det oftast en hel del regn och vatten är den största orsaken till att rost bildas, vilket resulterar i att ytan tappar sin färg. Därför kan det vara värt att slå en signal till en målare som kan bidra till att inte rost uppstår. Jag vet att det finns en målare i Solna som erbjuder rostskyddsmålning, så jag tror säkerligen att det finns där ni befinner er också. Ta ett varv runt huset och kolla om ni hittar något på fasaden som är utav stål, jag garanterar er att det är mer än vad man tror. Är det redan rost så kanske det är dags att kontakta en målare redan idag. Att bevara huset i bra skick är alltid trevligt, sen kan det också vara gynnsamt vid en försäljning om huset är i ett bra skick. Sen finns det såklart mer saker än rostskyddsmålning som man kan göra för att förlänga livslängden på kåken, men de sakerna hinner vi inte med denna gången. Nu ska jag ner till stationen i Solna för att hoppa på tåget in till stan, ha en fantastiskt fin dag.  

Du gillar kanske också...